perjantai 6. helmikuuta 2015

Leivinuunin muodonmuutos

Tällaiselta näytti meidän leivinuuni, kun muutimme tähän taloon vuoden 2012 lopulla. Paljoa ei ollut hyvää sanottavaa uunin ulkomuodosta noihin aikoihin ja se vieläpä kattaa suuren osan pinta-alasta keittiön ja olohuoneen välillä. Jotain oli siis tehtävä. Mietiskelyprosessi venyikin sitten pidempään kun sain marraskuussa pienen prinsessani.<3 Ja tytön vauva-aikoina ei paljoa aikaa jäänyt millekään remontointiurakoille. Senkin edestä niitä pintaremontti-haaveita pyörittelin mielessäni moneenkin eri kohteeseen kotonamme.


Lopulta löydettiin mieheni kanssa ratkaisu, joka miellytti eniten meitä molempia ja oli vielä helppo toteuttaa.


Päädyttiin maalaamaan leivinuuni valkoiseksi. Helposti nokea keräävät alueet maalattiin mustalla, tosin uunin tason (joka on tehty laatoista) käsittelin ensin pohjamaalilla ja vasta sitten sudin mustaksi. Näinkin pienellä vaivalla (ja rahalla) sai kauniin lopputuloksen ja maalausurakan jälkeen koko asunto tuntui raikastuneen. Eikä se näyttänyt enää menneille vuosikymmenille unohtuneelta. 
Lopputulos oli aivan täydellinen ja nyt leivinuunikin sopii hyvin muuhun sisustukseen. :)




Vielä olisi jossain vaiheessa tuolle laatta-alueelle tarkoitus tehdä jotakin. Kaikista helpoin ratkaisu olisi varmaan maalata se vaikka tummanharmaalla, mutta kovin radikaalia värimuutosta ei voi tehdä, koska laatat pomppaisivat laminaattiin verrattaessa häiritsevästi esille. Ja lattia ei valitettavasti ole sävyään vielä lähiaikoina muuttamassa. Olisiko siis jollakin ideoita mitä noille laatoille voisi tehdä, niin että ne sointuisivat kuitenkin laminaatin kanssa yhteen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti