sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Jouluinen asetelma + vinkki

Tallaisen pikku vinkin ajattelin esitellä, kun on niin hyvin itselläni toiminut jouluvalojen kanssa. Kaikista ärsyttävintähän patterilla toimivien jouluvalojen kanssa on jos sitä koteloa ei saa mihinkään piiloon. Tai sitten jos sen piiloon saa niin yleensä valoja on hankala sulkea tai avata, kun ne patterit kuitenkin kuluvat ja ei niitä mielellään koko ajan vaihtele. Minulla on ollut monenlaisia patenttiratkaisuja tähän ongelmaan useampana vuonna, kuten esim. patterikotelon teippaaminen lipaston seinämää vasten. Vaan kyllä on työlästä aina illalla päästä sieltä lipaston välistä katkaisijaa sulkemaan, ja jos ne patterivalot jättää päälle pariksi vuorokaudeksi niin johan loppuu virta pikaisesti. Ja onhan siinä vielä se johtokin jonka mielellään piilottaisi. Monenlaista ratkaisua olen mielessäni tähän ongelmaan pyöritellyt, mutta joku aika sitten löysin Pinterestin joulupallovinkin siivittämänä yhden nätin ratkaisun tähän propleemaan. 


Pinterestissä tavallinen talouspaperi/vessapaperihylsy pudotettiin lasimaljan keskelle ja sitten täytettiin ympärystä joulupalloilla. Aika simppeli ja nerokas idea kun paperihylsyllä saa täytettyä tilaa, ettei tarvitse niin paljoa tuhlata joulupalloja asetelman tekemiseen. Itse vein tätä ideaa vähän pidemmälle.

Tähän projektiin tarvitset yllänäkyvät tarvikkeet, kirkkaan maljan, ne patterijouluvalot, sopivankokoisen kartonkilieriön ja omavalintaisesti pieniä ja keskikokoisia joulupalloja. 
Aivan ensimmäiseksi kannattaa tehdä kartonkilieriö, itse tein sen juuri patterikoteloa suuremmaksi, koska maljan halkaisija on aika pieni. Jos käyttää suurta maljaa voi lieriöstä tehdä suuremmankin. Lieriö kannattaa tehdä samankaltaisesta sävystä kuin joulupallot joita käyttää. (Esim. itselläni hopeat ja valkoiset pallot, joten hopea kartonkilieriö.) Tärkeintä on, että kun asetat lieriön keskelle maljaa sen ympärille tulisi joka puolelle mahtua joulupalloja ja ledivalot ( Tässä asetelmassa käytä ehdottomasti vain ledivaloja, koska ne eivät kuumene!).



Seuraavaksi pudota lieriö maljan sisään laita patterikotelo kuvan esittämällä tavalla lieriöön ja jos käytät matalaa maljaa kuten minä leikkaa lieriön yläreuna lähes patterikotelon yläreunaan asti. (Jos taas malja on korkea voi lieriöstä tehdä niin pitkän, että se on n. 15cm maljan reunasta. Sen jälkeen lieriötä voi täyttää vaikka koristekivillä, niin että patterikotelon ja lieriön yläreuna ovat suunnilleen samassa tasossa.) 
Tämän jälkeen voi joulupalloilla ja ledivaloilla alkaa täyttää maljaa lieriön ympäriltä. 



Lopulta joulupalloilla täytetään vielä päälle jäävä tila ja näin sekä ylimääräinen johto että patterikotelo jäävät näkymättömiin. Jos ledivaloja tarvitsee avata tai sulkea nostaa vain pari palloa päältä pois ja siirtää ne sitten takaisin. Lieriö keskellä pitää huolen ettei asetelma mene pilalle ja jos pattereita myöhemmin tarvitsee vaihtaa nostaa ylimmäiset joulupallot ja patterikotelon varovaisesti lieriöstä ja samalla tavalla laittaa sitten takaisin. Itselläni tämä on toiminut hyvin ja olenkin jo suunnitellut useampaa samanmoista asetelmaa :)



Jouluinen malja pääsi aitiopaikalle ruokapöydän päälle Ikean koristeellisen kynttilän viereen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti