sunnuntai 30. marraskuuta 2014

DIY-joulukalenteri

Tämän joulukalenterin olen tehnyt jo viime vuonna, joten valitettavasti kuvamateriaalia ei ole kuin valmiista kalenterista, mutta pyrin selittämään pelkän tekstin muodossa vähän valmistamisen eri vaiheista. Oikeastaan olisin tahtonut tämän postauksen julkaista jo vähän aiemmin (jos joku vaikka saisi inspiraatiota tehdä samantyyppisen joulukalenterin). Itsekin viime vuonna (kyllästyneenä kaikenmaailman valmiisiin kalentereihin) selailin pinterestiä ja koitin hakea sitä kautta inspiraatiota oman joulukalenterin valmistamiseen. Täysin samanlaista kalenteria siellä ei tullut vastaan, mutta muutaman kivan ideakuvan kautta muotoutui ajatus siitä mitä halusin. Kalenterin tahdoin miellyttävän myös esteettistä silmääni. Tässä vähän kerrontaa siitä miten itse tämän joulukalenterin tein:

Projektiin tarvitset: Isot kehykset, n. 5kpl grillitikkuja, kankaan kehyksiin, neulan ja lankaa, glittermaalia, ohutta rautalankaa, kartonkia, jotain koristeellista paperia (tai niinkuin itse käytin mallitapetin jämiä) liimaa ja teippiä.

1. Ensin aloin muotoilla kalenteriin kuusta, jonka tein grillitikuista. Aluksi sain pitkän rungon yhdestä kokonaisesta tikusta ja 7 kappaletta eripitusia oksia katkoin muista tikuista. Lähtien ylhäältä latvasta pienimmästä oksasta tavoitellen pisimpiä oksia rungon alaosaan. Kieputin ne oksan keskeltä rautalangalla kiinni runkoon. Kun kaikki oksat olivat valmiit, kieputin sen ympärille lankaa, niin että kaikki puunvärinen osa jäi langan alla piiloon (on muuten koko projektin kärsivällisyyttä vaativin kohta).
2. Kun koko puu oli valkoisen langan peitossa sipaisin siihen jokapuolelle vähän glitter(askartelu)maalia.
3.Tämän jälkeen etsin sopivan kankaan, jonka pingotin kehyksiin ja ompelin ohuella langalla muutamalla pistolla puun kiinni taustaansa.
4. Joulukalenterin 24 "luukkua" on tehty kartongista, jotka pyörittelin kartion mallisiksi, niin että sinne mahtuu paperikarkki sisälle. Itseltäni löytyi vanhoja tapettimallien ja joulupapereiden jämiä, jotka pyöritin kartionmallisesti kartonki kartioiden päälle, niin että tapetti/joulupaperikartioiden reuna menee selvästi kartonkiversion yli taitoin ylimenevän osan kartion sisään ja  liimasin paikoilleen.
5. Lopuksi kaikkiin kartioihin tein punaisella tussilla ne 24 päivää pienille neliön muotoisille valkoisille paperinpaloille, jotka teippasin kirkkaalla teipillä kartioiden kylkeen (voi vapaasti soveltaa).
Ja Voila! Siinä on valmis kalenteri joka palvelee vuodesta toiseen. Nämä kuvat ovat sitten viimevuotiset, koska tämänvuotiset joulukarkit on vielä hakematta ja paikalleen laittamatta. Minä tykkään tästä kalenterista ja uskallanpa väittää, ettei taida ihan samanlaista löytyä mistään!






Tällainen siitä sitten tuli. Oliko teidän mielestä hyödyllinen DIY-vinkki? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti