lauantai 20. joulukuuta 2014

The jouluinen suklaaherkku

Kuten otsikostakin voi päätellä tämä herkku on the one jouluna, enkä tingi siitä yhtenäkään vuonna. Löysin sen ääreen muutamia vuosia sitten, kun mieheni sukulainen antoi sitä joulun alla maisteltavaksi ja ihastuin korviani myöten. Tämä tapahtui siis ennen kuin siitä sitten tuli mediailmiö. Puhun tietysti rocky road suklaasta, jota teen joka vuosi. Vaikka tuo herkku on niin huippuhyvää, olen tehnyt itselleni lupauksen, että tuota suklaata valmistetaan vain jouluna, sillä tahdon pitää sen yhtenä jouluperinteenä. Lahjojen ja joulukorttien kanssa kannan tuota suklaata sellofaaninyssyköissä aina myös ystäville ja sukulaisille.
Ohjeeni on todella helppo ja vaikka netti tosiaan onkin pullollaan rocky road -reseptejä, kannan vielä oman korteni kekoon.

Rocky road ohje:

ainekset:

200g   Fazerin sinistä suklaata
400g   Fazerin tummaa suklaata
30g     voita
100g   suolapähkinöitä (tai mitä vain pähkinöitä)
100g   vaahtokarkkeja
100g   kuivattuja karpaloita

Melkein mitä vain muutakin voi tuohon sekaan laittaa, mielikuvitus vain rajana. Netistäkin löytyy näitä reseptejä varmaan satoja. Itse olen silti sitä mieltä, että omassa rocky roadissani täytyy aina olla pähkinöitä tai jotain muuta suolaisempaa, koska muuten menee ällömakeaksi. Tietysti sellainen tosi makea suklaaherkku voisi olla hyvä joulun aikaan, kun ei tarvisisi kuin pari palaa syödä niin ei enää herkut maistuisi. Tammikuussa säästyisi sitten joulukilojen vähennys kuurilta! :)






1. Pilko vaahtokarkit saksilla sopiviksi palasiksi,

2. paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa, lisää voi sekaan.

3. Laita matalaan vuokaan (tai muuhun astiaan) leivinpaperi ja levittele pähkinät, vaahtokarkit ja karpalot sen päälle (voit pyöräyttää myös kaikki ainekset sulassa suklaassa kattilassa).









4. Kaada sula suklaa seoksen päälle (tai seos) vuokaan.



5. Laita valmis rocky road jääkaappiin jähmettymään.

6. Leikkaa suklaan jähmetyttyä sopiviksi paloiksi ja tarjoile!


Tai tee kuten minä ja pakkaa sellofaaniin lahjaksi.






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti