tiistai 16. joulukuuta 2014

Pop up kuusi korttiin + ohje



Joulukortteja olen yleensä tehnyt perustyyliin kaunis kansi ja onnentoivotusteksti sisälle. Tänä vuonna halusin keksiä inspiraatiota myös kortin sisälle ja Pinterestistähän sitä aina löytyy! Tällä kertaa ihastuin kolmiulotteisiin kuusiin jotka voi tehdä kortin keskelle. Englanninkieliset ohjeet löytyykin edellämainitulta sivulta tästä linkistä. Suomenkielisisä ohjeita ei tuntunut löytyvän mistään ja ajattelin nämä omani nyt sitten jakaa muillekin, kun noiden kuusien teko on loppujenlopuksi aika simppeliä ja mukava lisä itsetehtyihin kortteihin.


1. Jos teet joulukortit perus A6 korttipohjalle , niin voit taitella A4 paperin neljään osaan kuten kuvassa. Jos käytät erikokoista pohjaa niin tee kaksi kortin levyistä paperia, jotka taitat tasan keskeltä kahtia.



2. Piirrä (kuusi paperiin niin että se tulee pituussuunnassa tasan paperin yläosan keskelle. Itse käytin suoraan pinterestistä löytämääni mallia, jonka voi sieltä myös suoraan kopioida.


3. Taita paperi pituussuunnassa kahtia (kuten kuvassa) ja viivoittimen avulla paina tarkasti esim. klemmarilla kuusen "kyljet", eli katkoviivoitetut alueet.


4. Leikkaa kuusen "oksat" eli piirretyt vaaka-osat tarkkaan katkoviivoitettuun reunaan asti kuten kuvassa.



5. Taita leikatut vaakaosat tarkasti katkoviivoitetun alueen mukaisesti, taaskin kuten kuvassa ja takaisin paperinmukasiksi, kuten edellisessä kuvassa.


6. Avaa varovasti paperi ja käännä se niin, että piirretty kuusi jää paperin toiselle puolelle. 
Taita paperi uudelleen pituussuunnassa kuten 3. kuvassa, mutta kuusen piirtämätön puoli ylöspäin.



7. Taita paperi uudelleen pituussuunnassa,  mutta kuusen piirtämätön puoli ylöspäin.


8.  Käännä paperi takaisin piirretylle puolelle ja liimaa tarkasti paperi piirretyn kuusen ulkopuolelta, kuusen ääriviivoja myötäillen paperin vaakataitokseen asti.


9. Taita paperi kuvan osoittamalla tavalla liimatun osan päälle ja painele vielä tarkasti kuusen             ääriviivojen kohdalta.



10. Avaa kuusen keskitaitos varovasti(esim. lyijykynällä kuten itse) avautumaan kortin kanssa vastakkaiseen suuntaan.




10. Kuusi on valmis! 


Oman joulukorttini lopputulos näytti tältä:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti